Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katı önünde Hava-İş tarafından başlatılan eylem 19. gününe girdi. Çeşitli sendikalara üye çok sayıda çalışan destek için havalimanı önünde toplandı. İşçiler "15-16 Haziran Olayları"nın yıldönümü nedeniyle işten kovulan THY çalışanlarına destek için geldiklerini belirtiler. İşçiler, 'Grev haktır yasaklanamaz', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'THY işçisi yalnız değildir' diye slogan attı.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, demokratik tepkisini dile getiren 305 çalışanın işten çıkarıldığını hatırlattı. Bu kişiler tekrar iş başı yapana kadar havalimanı önünde direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

Bu arada geçen Salı günü Atatürk Havalimanı Güvenlik Kurulu tarafından alınan Havalimanı içinde ve çevresindeki tüm gösteri ve eylemlerin yasaklanması ile ilgili kararın onaydan çıkmadığı için sendikaya henüz iletilmediği belirtildi.

Sendikaların bugün yaptığı eylem sırasında Atatürk Havalimanı’nda görevli polis ile çok sayıda Çevik Kuvvet de terminal önünde bekledi.

FK (FOTOĞRAF)