Olay, 8 Aralık'ta Kahramanmaraş- Kayseri Karayolu üzerinde bulunan bir kot fabrikasının boya bölümünde meydana geldi. İddiaya göre, Atıf Şirikçi'ye ait fabrikada kimyasal maddeyle temas eden bazı işçiler baygınlık geçirince 112 Acil Servisi'ne haber verildi. Fabrikaya gelen ambulanslarla Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınan işçilerden Osman Bunsuz ile Aytaç Mendiz, dün akşam saatlerinde öldü. Ali Uzun ve Faik Bakar'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtilirken Yasin Baş, Ali Yılmaz, Ahmet Azgınarı, Mustafa Demirel, Bayram Demirel, Adem Göğüs ve Arif Güzel ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İHMAL İDDİASI

Aytaç Mendiz'in cenazesi Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından götürüldüğü Göksun İlçesi'nde toprağa verildi. 2 çocuk babası olan Osman Bunsuz'un cenazesi ise son kez Barbaros Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Yakınlarının helallik almasının ardından Bunsuz'un cenazesi için Halil Çavuş Camii'nde cenaze namazı kılındı. Ardından da götürüldüğü Şeyhadil Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Osman Bunsuz'un ağabeyi Mustafa Bunsuz, olayda ihmal olduğunu iddia etti. Bunsuz, "Kim suçlu bilmiyorum, dava açıp açmama konusunda da tek başıma karar vermem mümkün değil. Konuşup değerlendireceğiz" dedi.