AK Parti İzmir Milletvekili Sait, İzmir’de Hükümet’in projelerini anlatırken çok sayıda kişiden kendisine 'Biz AK Parti’nin yaptıklarını biliyoruz. Bizim sıkıntımız yaşam tarzımız değişecek mi? Kordon’da rakımızı rahatlıkla içebilecek miyiz? Yoksa içkili, eğlence mekanlarını kapatacak mısınız?' yönünde sorular geldiğini bu endişeleri gidermek için AK Parti tarafından yönetilen İstanbul’a tur düzenleme kararı aldığını açıklamıştı. Sait, AK Parti’nin eğlence mekanlarını kapatacağı yönündeki kaygıyı göstererek gidermek için 50 İzmirli’yi AK Parti tarafından yönetilen İstanbul’a götüreceğini burada Boğaz turu yapıp, gece Kuruçeşme’deki eğlence mekanlarını Reina’yı, Lucca’yı gezdireceğini, Çiçek Pasajı’ndaki tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’ne götüreceğini söylemişti.

KÖŞK'TEKİ RESEPSİYONDA KONUŞULDU

Sait’in açıklamaları siyasette gündem oldu. AK Parti'li vekil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda konuşuldu. Sait, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in gülümseyerek yanına gelip, 'Açıklamalarınla yine kasıp kavurmuşsun' dediğini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 'Sait, yine ne yaptın' dediğini, AK Parti İzmir Millevtekili Aydın Şengül’ün ise 'Sait, bizi Reina’ya götür' diyerek espriyle takıldığını anlattı.

BAŞBAKAN'IN DANIŞMANLARI BİLGİ ALDI

AK Parti'li vekil, haber üzerine Başbakan’ın danışmanlarının kendisini telefonla arayıp, proje hakkında ayrıntılı bilgi aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Resepsiyonda Başbakan bana gülümseyerek baktı. Danışmanları, projenin ayrıntılarını bir kez daha sordu. Bunun sadece İzmirli’yi meyhaneye götürme projesi olmadığını anlattım. İzmir’de bir takım insanların partimize karşı önyargıları, korkuları var. Bu proje, bu korkuları gidermenin bir yolu. Projeye tepki gösteren de var, 'beni de götürün', 'çok geç kalınmış bir adım' diyenler de. Bizim amacımız orada İstanbul’u yöneten AK Parti anlayışının hizmetlerini göstermek, yaşam tarzına saygısına dikkat çekmek. Bizim iktidarımızda içki de şerbet de içilir. Biz herkesin düşüncesine saygılıyız. İzmir insanının bize güvenmesi ve bizi tanıması lazım. 16-17 ve 18 Kasım’da 50 İzmirli ile birlikte İstanbul’a gidiyoruz, bizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş karşılayacak ve projemizi hayata geçireceğiz.”