Olay, merkez Çukurova ilçesi Şambayat Mahallesi TOKİ-Şehit Bahattin Kalaycı İlköğretim Okulu bahçesinde dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Lise 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğba Genç basketbol oynayan çocukları seyrederken, daha önce arkadaşlık yaptığı Tahsin Canbolat yanına gelip, konuşmak istedi. Tuğba Genç, ailesinin görüşmesini istemediğini söyleyip, konuşma teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tuğba Genç'in bağırarak tepki göstermesine öfkelenen Tahsin Canbolat, basketbol oynayan çocukların bakışları arasında Tuğba Genç'in boğazını sıkmaya başladı. Genç'i boğazından tutup, sürükleyerek okulun arkasına doğru götürmeye çalışan Tahsin Canbolat, hareketsiz kalınca genç kızın bayıldığını düşünüp, yüzüne tokat vurarak ayıltmaya çalıştı. 

Okul bahçesinde oynayan çocuklar, olayı okulun yanındaki apartmanda oturan genç kızın babası öğretmen Özlem Genç'e haber verdi. Evden fırlayan baba Özlem ve anne Teslime Genç, okulun bahçesinde Tahsin Canbolat'a kızı tokatlamayı sürdürürken gördü. Ailenin geldiğini gören Tahsin Canbolat, kaçtı. Olay yerine çağrılan ambulanstaki sağlık ekibinin kontrolünde Tuğba Genç'in öldüğü anlaşıldı. Polisin çevrede yaptığı araştırmada ise cinayet zanlısı Taner Canbolat, polisler tarafından yakalandı.

Cinayetin ardından ifade veren baba Özlem Genç, cinayet zanlısı Tahsin Canbolat'ın kızını iki kez kaçırdığını, zorla alıkoyduğunu anlattı. Uyuşturucu madde kullanmak, tehdit ve adam yaralamak suçlarından kaydı bulunan Tahsin Canbolat'ın 2 yıldır kızı Tuğba Genç'in peşini bırakmadığını anlatan Özlem Genç, şöyle dedi:

"Karakola başvurup, savcılığa dilekçe vermemize rağmen kızımı korumak için hiç bir şey yapılmadı. Sürekli tehdit ediyor, etrafında dolaşıyordu. Bir akrabası bize gelip, 'kızınıza sahip çıkın, bu manyak onu öldürecek' diye uyardı. Kanuni yollara başvurduğumuz için de elimiz- kolumuz bağlı kaldı, hiç bir şey yapamadık."

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan liseli kızının cenazesini alan acılı baba gözyaşlarına boğuldu. Tuğba Genç'in cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.



FK(OA/İD)