Merkez Yıldırım İlçesi’nde oturan Cuma Günay ve 29 yaşındaki eşi Nirgül Günay 'Şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanmak için mahkemeye başvurdu. Çiftin 6 yaşındaki kızının velayeti anneye verildi. Yargılama sürecinde mahkeme, Nirgül Günay'ın savcılığa yaptığı şikayet sonucu eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle Cuma Günay için eve yaklaşmaması konusunda tedbir kararı aldı. Bu süre içerisinde iddiaya göre eşine cep telefonuyla tehdit mesajı gönderdiği öne sürülen Cuma Günay’a, '6 bin 284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında verilen tedbir kararına aykırılık suçundan 3 gün hapis kararı verildi. Polis tarafından yakalandıktan sonra adliyedeki işlemleri tamamlanan Günay, tutuklandı.

"TEK SEBEBİ ERKEK OLMAM"

Cuma Günay, kendisinin de saldırısına uğradığı eşi ve ailesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ancak beklediği sonucu alamadığını söyledi. Günay, şu iddialarda bulundu:

"Yaptığım müracaattan, çok komik bir karar verildi. Ben talep etmeme rağmen, hakkımda evden uzaklaştırılmam yönünde karar çıktı. Beni darp eden eşim hakkında sırf kadın olduğu için takipsizlik kararı verildi. Mahkeme eşimin kardeşi ve babası yönünde soruşturma başlattı. Eşim bana sürekli mesaj göndererek hakaret ve tehditte bulunuyonrdu. 6 aylık süreçten sonra kendimi tutamayarak ona, 'İşimle ilgili uğraşma. Savcılık, mahkeme buna göz yumuyor ama benim de bir sabrım var' yazılı bir mesaj attım. Bu mesajdan dolayı gıyabımda, görmediğim bir mahkeme tarafından yargılandım. İtiraz hakkım olduğu halde tutuklandım. İki haftalık sürem olmasına rağmen itiraz edemiyorum. 3 gün hapis yatmam gerekiyor. Bu, nasıl bir adalet, nasıl bir yargı pek anlamış değilim. Bunun tek sebebi erkek olmam. Tek sebebi baba olmam. Başka hiçbir şey değil."

"YASA ERKEKLERİ HEDEF HALİNE GETİRDİ"

Karşısında, sadece kadınları ilgi alanı olarak gören bir adalet mekanizması olduğunu söyleyen Cuma Günay, 6 bin 284 sayılı yasanın, sadece erkekleri hedef haline getirdiğini, basit nedenlerle işlemedikleri suçlardan dolayı iş, ev, çocuklarından olarak, cezaevi, karakollarla karşılaştıklarını savundu.

"YILLARCA ŞİDDETE MARUZ KALDIM"

Eşinin hakkındaki iddiaları yalanlayan Nirgül Günay ise, kendisi ya da ailesinin, eşi Cuma Günay’ı dövmediğini söyledi. Nirgül Günay, eşininn sürekli eve gelerek kendisini rahatsız ettiği için tedbir isteminde bulunduğunu, kendisini tehdit ettiği için yaptığı şikayetler üzerine birçok dava açıldığını anlatırken şöyle konuştu:

"Yıllarca uyguladığı şiddete maruz kaldım. Beni defalarca aldatmasına rağmen sabrettim. İki medeni insan olarak yollarımızı ayırmaya karar verdik. Fakat beni ve ailemi tehdit etmeye devam etti. Son mesajında beni gelip öldüreceğini söylüyordu. Ben de mahkemeye başvurdum. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Böyle bir karar verilmemiş olsa, ne çalıştığım işime gidebilir ne de kapıdan dışarı çıkabilirdim. Erkekler hayatını sürdürebiliyor ama kadınlar hep şiddete maruz kalıyorlar."



SB(FK/İD)