Hacer B., eve bakmadığı ve sürekli alkol aldığı gerekçesiyle işsiz olan eşiyle 3 yıl önce boşandı. Mahkeme, geliri ve bakım gücünün olmaması nedeniyle Hacer B.'nin 2 çocuğundan F.K.'nın koruma altına alınmasına karar verdi. F.K., Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Güleç Sevgi Evi'ne yerleştirildi.

Anne Hacer B., hafta sonu kızını kaldığı Sevgi Evi'nde ziyaret etti. İddiaya göre F.K., annesine Sevgi Evi'nde mutsuz olduğunu, eve gelmek istediğini söyledi. Hacer B. de bu sabah ağabeyi İdris B. ile birlikte yeniden Karabük'e giderek, kızını öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun önünden otomobile bindirerek kaçırdı.

Okul yönetiminin haber vermesi üzerine polis, İdris B. yönetimindeki 67 T 0392 plakalı otomobili Zonguldak şehir merkezi girişinde durdurdu. İdris B.'nin, kardeşi ve yeğenini eve bıraktığını söylemesi üzerine Hacer B. ve kızı F.K., polis tarafından evden alındı. Hacer B. ve İdris B. ifadeleri alınmak üzere karakola, F.K. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

F.K.'nın, yapılacak işlemlerin ardından Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği, daha sonra da Karabük'teki Sevgi Evi'ne gönderileceği belirtildi.



GG(EE/BT)