Denizci Mustafa Arıcıoğlu eşi Aysel Arıcıoğlu, çocukları Arda ve Berke ile birlikte Mersin Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. 8 Eylül 2010 tarihinde hurdaya çıkan gemiyi Mısır’dan Hindistan’a götürülmesi sırasında Aden Körfezi açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan ve yaklaşık 1 ay önce serbest bırakılan Mustafa Arıcıoğlu, ziyaret sırasında Somali’de geçirdiği zor günleri anlattı. Seyir halindeyken korsanların gemiye çıktığını ve kendilerinin geminin koridorunda etkisiz hale getirildiğini aktaran Arıcıoğlu, "Zor günler geçirdik. Bu olaylar başıma geldikten 15 gün sonra küçük oğlum Arda’nın dünyaya geldiğini yeni öğrenmiştim. Yaşanan zorluklara rağmen devletimizin bize yardım edeceğini biliyorduk. Şükürler olsun ki Başbakanımız başta olmak üzere Mersin Valimiz bizlere yardımcı oldular. Valimiz kurtarıldığımız haberini aldığında eşim Aysel ile çocuklarımı uçakla İstanbul’a getirdi ve bizleri kavuşturdu. Valimiz daha sonra bizleri Mersin’e getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin uluslararası gücünü hissettik" dedi.

Vali Güzeloğlu ise tüm çabaların kaçırılan gemicilerin Türkiye’ye sağ salim dönebilmesi için gösterildiğinin altını çizdi. Yapılan çalışmalar sonucunda kaçırılan gemicilerin sağlıklı olarak ailelerine kavuştuğunu belirten Vali Güzeloğlu, Türkiye’ye dönen gemicilerimiz için İstanbul’da bir tören düzenlendi. Bunun öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaçırılan gemicilerimizin aileleriyle buluşturulması amacıyla bizleri talimatlandırmıştı. Biz de bunun üzerine Mustafa’nın eşi Aysel Hanımı gecenin geç saatinde İstanbul’a götürdük ve eşine kavuşturduk" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, Arıcıoğlu’na iş bulma konusunda da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında Mustafa Arıcıoğlu’nun minik oğlu Arda’nın ses kayıt cihazları ve mikrofonlarla oynaması dikkat çekti. Vali Güzeloğlu, bunun üzerine Arda’yı kucağına alarak ona ve ağabeyi Berke’ye çikolata ikram etti. Arda’nın aldığı çikolatayı tekrar Güzeloğlu’na uzatması keyifli anların yaşanmasına neden oldu. Ziyaretin sonunda Vali Güzeloğlu, Arda ile ve ağabeyi Berke’ye oyuncaklar hediye etti.