Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partililerle bir araya gelip, vatandaşlara hitap etti. Demirtaş'ın mahalleden uzaklaşmasından sonra Karasu mevkiinde çoğu çocuk yaklaşık 150 kişi, terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak yol ortasında ateş yaktı. Grup arasından bazı kişiler molotof kokteyli atınca, polisler de grubu dağıtmak için göz yaşartıcı bomba atmaya başladı. İddiaya göre terör örgütü yandaşlarının gösterisi devam ederken, annesi Mehtap ile birlikte kırtasiye dükkanına kitap almaya giden Hayrünnisa Gürger'in yanında bir patlama oldu. Annesi, kendinden geçen küçük kızı kucağına alıp, polislerin olduğu yere götürdü. Yoldan geçen bir vatandaşın otomobiline bindirilen Hayrünnisa Gürger, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan çocuğun karaciğerinde zedelenme olduğu belirtildi.

BABA POLİSİ SUÇLADI

Hayati tehlikesi devam eden küçük kızın babası dekorasyon ustası Aziz Gürger, olaydan polisi sorumlu tuttu. Aziz Gürger şöyle dedi:

"Olaylarla bir alakamız yok. Kızım annesi ile birlikte kitap almak için kırtasiyeye gidiyordu. Göstericilerin ortasında kalmışlar. Bu sırada patlama meydana gelmiş, kızım yere düşünce, annesi yardım istemiş. Kızım yaralanınca hastaneye getirmişler. Ameliyata alındığında polisler geldi, inceleme yapacaklarını söyleyerek elbiseleri götürdü. Ama annesi çarpan cismin tüfek bombası (gaz bombası kartuşu) olduğunu söyledi."

Mahallelerinde yaşanan korsan gösterilerden bıktıklarını vurgulayan baba Aziz Gürger, "Biz bu tür olayların olmasını istemiyoruz. Küçük çocuklar da, polisler de yaralanmasın" diye konuştu.



FK(OA/COŞ)