Merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Yunus Emre ve Başak mahallelerinden geçen Çukurova Caddesi'nde terör örgütü lehine korsan gösteri yapılacağı bilgisi üzerine dün akşam saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Asayiş şubelerinde görevli yaklaşık 500 polis, halkın zarar görmemesi için harekete geçti. Bir anda yüzlerce polisin caddeye girdiğini gören gruplar, ara sokaklara girerek dağıldı. Zırhlı araçlar Asri Mezarlık'ın içine yerleşirken, sokakların köşelerinde önlem alıp, evlerin çatılarına çıkan Özel Harekat ile Çevik Kuvvet ekipleri çevre güvenliğini sağladı. Eylem hazırlığı yarım kalan göstericileri saptamak için çalışma başlatan Terörle Mücadele ile Asayiş Şubesi ekipleri de kimlik kontrolü yaptı. Korsan gösteri nedeniyle işyerlerini kapatmaya başlayan esnaf ise polisin bölgede çalışma yaptığını görünce müşterilerine satış yapmayı sürdürdü.

Boş binalarda, mezarlık ve dükkanlarda arama yapan ekipler, gösterilerde kullanılmak üzere hazırlanmış el yapımı bomba ve molotofkokteylleri ele geçirdi. Binaların çatıları ve balkonlarında ise gösteri sırasında polislere atılmak üzere yığılmış taş ve tuğlalar toplandı.

Geniş çaplı aramalar hava kararıncaya kadar sürdü. Korsan gösteriler nedeniyle büyük huzursuzluk yaşayan esnaf ve halk, polise teşekkür etti.



FK(OA/CK)