Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Aspendos Opera & Bale Festivali'nin 17 Eylül günü gerçekleştirilecek kapanış gösterisi Carmina Burana'ya hazırlanan Mehmet Şengenç, gösteriye sayılı gün kala kalp krizi sonucu öldü.

ANTDOB sanatçıları ile meslektaşları, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Şengenç için düzenlenen törene katıldı. Türk bayrağına sarılı halde kültür merkezine getirilen Şengenç'in tabutu, bir önceki gün prova yaptığı sahneye konuldu. Törene Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, ANTDOB Müdürü Nilay Genç, Şengenç'in sanatçı arkadaşları ile yakınları ve kendisi gibi koro sanatçısı kızı Pırıl Şengenç katıldı. Törende, ANTDOB'un kuruluşundan bu yana görev yapan Şengenç'in biyografisi ve sahne fotoğrafları sinevizyona yansıtıldı. Sahnenin dört bir yanına bırakılan kırmızı karanfiller, Mehmet Şengenç'in tabutunun çevresini kapladı. Sanatçı arkadaşları, tek tek sahneye çıkarak tabutun başında dua okudu karanfil bıraktı.

Duygusal anların yaşandığı törende, 61 yaşında hayatını kaybeden Şengenç'in koro sanatçısı kızı Pırıl Şengenç, arkadaşlarının yardımıyla sahneye çıktı. Babasının tabutu başında gözyaşı döken sanatçı, elindeki karanfilleri tabutun üstüne bırakıp dua etti. Yakın arkadaşları "En çok sevdiği yerde son provasını yapıyor" diyerek, Mehmet Şengenç'i ebedi yolculuğuna uğurladı. Cenaze, Uncalı Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.