Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'nde dün saat 18.30'da, '155 Polis İmdat'a yapılan, "Denizde üzerinde portakal renkli bir kişiyi gördük. Daha sonra gözde kayboldu" ihbarı polisi, Sahil Güvenlik ve Mudanya Belediyesi Arama ve Kurtarma ekiplerini alarma geçirdi. Kısa sürede belirtilen yere giden polisler, zodyak ile Sahil Güvenlik ekipler ise bot ile arama yaparken dalgıçlar ise tüpleriyle denize daldı. Sahilde toplanan yüzlerce kişi de merakla arama çalışmalarını takip etti.

Poyrazın neden olduğu dalga nedeniyle arama çalışması yapmakta zorluk çeken ekipler saat 19.30 sıralarında denizde üzerinde 'Zeki Kaptan' yazılı portakal renkli yelek buldular.

Daha sonra sahil turu düzenleyen 'zeki Kaptan' adlı teknenin sahibi firmanın yetkililerine ulaşan görevliler, gerçeği ortaya çıkardı. Firma yetkilileri, portakal renkli yeleklerin kendilerine ait olduğunu, bir personelin rüzgar nedeniyle denize düşürdüğünü ve alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine ekipler rahat bir nefes alarak arama çalışmalarına son verdi. Sahilde toplananlar da dağıldı.