Mersin Genelevi'nde çalışan S.K., daha önceki patronu ve sevgilisi olan M.Ş.Ç.'nin kendisinden intikam almak için oğlu B.K.'yı kaçırıp tecavüz ettirdiğini iddia etti. Ayrıca şikayetini geri alması için genelev çıkışında silahlı saldırıya uğradığını belirten S.K.'nın iddiaları üzerine Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. 3 kişi tutuklandı. Hakkında tutuklama kararı çıkartılan M.Ş.Ç.'nin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü'nce özel ekip oluşturuldu.

İddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık olayla ilgili Mersin İl Müdürlüğü'nden acil bilgi istedi. İl Müdürlüğü'nden görevlendirilen uzmanlar, anne ile oğlu ile bir görüşerek ön rapor hazırladı. Acil tedbir için anne ile oğlunun devlet güvencesi altına alınmasına karar verildiği bildirildi. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Hukuk Bürosu, açılacak davada müdahil olunacağını savcılığa bildirdi.

GEREKİRSE YÜZLERİNİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ

İl Müdürlüğü acil tedbir olarak S.K.'yı ve çocuğunu devlet güvencesine almak için girişim başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, olayla ilgili titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü belirterek, "Konunun basında çıkması üzerine ilgili bakanlığımızın talimatıyla konu detaylı bir şekilde incelemeye alınmıştır. Anne ve oğlunun içinde bulunduğu durum, uzmanlarımız tarafından detaylı incelenerek, hazırlanacak geniş kapsamlı bir rapor bakanlık ve savcılığa gönderilecektir. Anne ve çocuğunu kanunlarımızın bize sağladığı yetkilerle devletimizin şefkatli kolları arasına almak istiyoruz. Anneye, kendisine ve oğluna yeni yüz ve yeni bir kimlik kazandırıp, başka bir ilde devlet korumasına alabileceğimizi, çocuğun eğitiminin sürmesini de sağlayabileceğimizi ifade ettik. Ancak, anne bu önerimizi şimdilik kabul etmedi. Sadece, oğlunun kimliğinin değiştirilerek eğitimine devam etmesi talebinde bulundu. Bu talep üzerine gerekli yasal girişimlere başlayarak, Aile Mahkemesi'nde açılacak dava aile çocuğun kimliğini değiştirip eğitimini sürdürmesine olanak sağlamış olacağız" diye konuştu.