Türkiye ile Güney Kore arasındaki kültür ve sanat ilişkilerini geliştirmek amacı ile Bodrum Oda Orkestrası ve Güney Koreli sanatçıların vereceği konserlerin ilki, yarın akşam İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde saat 20.30'da gerçekleştirilecek. Halka açık ve ücretsiz olacak konser öncesinde 5 Koreli sanatçı ve dünyaca ünlü orkestra şefi Soung Hee Young İzmir’e geldi. Koreli müzisyenleri Bodrum Oda Orkestrası sanat danışmanı Numan Pekdemir karşıladı. Koreli sanatçılar uçaktan indikten üç saat sonra Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde prova yaptı. Soprano Cha Seung Hee'nin sesi, provayı izleyenleri ve Türk sanatçıları hayran bıraktı.

ŞENOL GÜNEŞ HAYRANI ÇIKTI

Üç yıl önce Antalya'da verilen bir konseri yönettiğini ve ikinci kez Türkiye'ye geldiğini belirten şef Soung Hee Young, Güney Kore ile Türkiye'nin tarihten gelen çok sıkı bir dostluk bağı bulunduğunu, sanatçılar olarak bu bağı daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. Young, "Türklerin Koreliler için yaptıklarını unutmak mümkün değil. 2002 Dünya Kupası'ndaki iki ülkenin maçı ve Kore’de görev yapan teknik direktör Şenol Güneş kişiliği, teknik direktörlüğündeki yeteneği ile tüm Korelilerin kalbini feth etti. Türkiye'de kalacağım birkaç gün içerisinde Şenol Güneş'i görmeyi çok isterim. Ona tüm Güney Korelilerin sevgi ve selamlarını getirdim" dedi.

Yarın akşamki konserde Sema Korkut (Keman) Ersun Kocaoğlu (Keman), Cha Seung-Hee (Soprano) ve Lee Gong-Hee (Piyano) solist olacak. Güney Koreli sanatçılar ve Bodrum Oda Orkestrası Dünya Barış Günü nedeniyle 1 Eylül’de Bodrum'un Turgutreis beldesindeki D Marin Marina'da saat 20.00'de Dostluk ve Barış Konseri verecek.

BODRUM ODA ORKESTRASI GÜNEY KORE YOLCUSU

Bodrum Oda Orkestrası sanat danışmanı Numan Pekdemir de dostluk etkinlikleri çerçevesinde orkestranın 8-20 Eylül 2012 tarihleri arasında Güney Kore'ye gerçekleştireceği turnede sekiz kentte konser vereceklerini söyledi. Pekdemir, "Korea Musica Art Management işbirliği ile düzenlenecek konserlerde orkestra şefi Betin Güneş yönetimindeki 20 sanatçımız ile ülkemizin sanat yönünün yanısıra Bodrum ve Türkiye'nin tarih, kültür ve turizm güzelliklerini tanıtacağız. 1996 yılında başlattığımız bu dostluk konserleri projesini nihayet hayata geçirebiliyoruz. Kore ile geçmişten günümüze kadar gelen tarihi ve önemli bir bağlantımız var. Turne esnasında Busan'da ki Türk Şehitliği'nide ziyaret ederek Türk sanatçıları olarak görevimizi tamamlamış olacağız" dedi.