MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, 4 Kasım'daki kurultay öncesi İzmir ve Manisa'daki ziyaretinin ardından Balıkesir'e geldi. MHP İl Başkanı Mehmet Duran'ı makamında ziyaret eden Aydın partililerle biraraya geldi. AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulunan Aydın şöyöle konuştu:

"Türkiye'nin çivisi sökülmüş. Halkın verdiği güçle şımarmış bu siyasal iktidarın artık gerçek yüzünün ortaya çıkarılması lazım. Ama anketler yayınlanıyor, AKP'nin oyları artmış. Doğru ya da yanlış bizim baz alacağımız seçim sonuçlarıdır. Seçim sonuçları ayna gibidir, yalan söylemezler. Türkiye'de üç seçimdir oylarını arttıran bir iktidarla karşı karşıyayız. O zaman bizim de muhalefet partileri olarak kendimize bir bakmamız, 'ne yapıyoruz, nerede bir hatamız var' bunu sorgulamamız, eksiklerimizi giderecek bir irade ortaya koymamız ve bu iradeyi ortaya koyarken de geleceğimizle ilgili önemli kararlar almak zorundayız. Siyaset boşluk kaldırmaz. Siyaset şu an yapılış biçimiyle mevcut iktidarın halkı baskılayan, zorba, ceberrut anlayışı karşısında kafasını dikip bu millete umut olabilecek, insanların toplanma merkezi haline gelebilecek bir siyasal duruşa ihtiyaç var. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz."

"Biz bir çıkış yolu arıyoruz. İçinde bulunduğumuz durgunluğu, sessizliği kabul edemiyoruz" diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP'nin artık lider koruyan bir örgütlenme modelinden, başarı hedefleyen bir örgütlenme modeline geçmesini istiyoruz. Başarı endeksli örgütlenme modeli herkesin yetenek, kabiliyet ve becerisini sisteme yansıttığı bir örgütlenme modelidir. Bu modelde herkes bir ucundan tutar, özgürce, partinin kurumsal kimliği içinde görevini yerine getirir, parti modern bir şekilde yönetilir. O zaman ortadaki başarı havuzu dolar, yeteneğini ve kabiliyetini sisteme yansıtanlar `bu çorbada benim de tuzum var' der. Hareketin en tepesindeki lider de `bu benim eserim' der, o başarı, o sonuç liderin olur. Bu modelde parti lideri için kimsenin kılıç sallamasına, kelle avcılığına soyunmasına gerek yoktur. Çünkü bu örgütlenme modelinde başarılar korur insanı, başarının olduğu yerde tartışma olmaz."

Gerilemenin yerinde saymanın olduğu yerde tartışmanın da olacağını savunan Aydın, "Şimdiki iktidar partisi yüzde 50 yerine yüzde 25 oy alsaydı tartışma olmaz mıydı? Siz tartışmayı normal karşılayacaksınız. Hayatını ve ömrünü davasına adamış insanları daha iyi ve güzeli arıyor diye bir anda karalama bataklığına gömüp, üzerine boya çalarak onlara bir şey söylemeyeceksiniz. Gerçeği aramak her parti üyesinin görevidir. Biz bu görevi yaparken, yaptığımız işin doğruluğundan güç alıyoruz. Halkımız bu iktidarın karşısına dikilecek, onunla çata çat mücadele edecek, onun haksızlıklarına direnebilecek hareketli ve zinde bir yapı arıyor. Biz bunu başarırsak, bunların ceberrutluğundan ve baskısından bunalmış milyonlarca insan MHP'de toplanır. 4 Kasım'daki kongreden hepimizin gönlünde olan böyle bir iktidar projesinin çıkmasını umut ediyoruz"

CY(YY/KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)