Kültür Sitesi’nde düzenlenen iftar yemeğine 2 bine yakın MHP’li katıldı. İftar yemeğine MHP İl Başkanı Fevzi Yeniçeri ve yönetim katılmadığı görüldü. MHP Trabzon Milletvekili, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP'nin 4 Kasım'daki kongresinde genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna cevap veren Aydın, “Kasım ayında yapılacak olan kurultayın MHP tarihi açısından oldukça önemli bir kurultay olacak. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar MHP'ye çok önemli görevler yükleyecek. Biz milliyetçi ve mukaddesatçı bir çizgiyi temsil ediyoruz. Biliyoruz ki, MHP kaynağını Türk İslam ülküsünden alan, Türk milliyetçiliği ideolojisine sıkı sıkı sarılarak kendisine bir iktidar yolu açma mecburiyetindedir” dedi.

MHP’li Koray Aydın, genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin kesin bir açıklama yapmazken, “Bunlar demokratik platformlardır. Biz şunu arzu ediyoruz, bu kurultay süresince MHP camiası birbiriyle kucaklaşsın, bütünleşsin. İnanıyoruz ki, bu kurultayda yarışanlar olmayacaktır. Çünkü biz ülküdaşlık hukuku ile birbirimize bağlıyız. Biz kimse ile yarışmıyoruz, yarıştıklarımız bizim kardeşlerimiz, ülküdaşlarımız. Daha iyiyi, daha mükemmeli, daha güzeli, daha ideali arama arayışıdır. Biz daha ideali kurultaylarda aramayacağız da nerede arayacağız? Bu demokratik bir hakkımız bizim. Bu hakkımızı Türk milleti adına bir iktidar özlemi içerisinde yanıp tutuşan MHP adına kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde devamında neler olacağını hep birlikte yaşayacağız. Biz partimizi yöneten tüm kıymetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlılığımızı bildiriyoruz. Bu bir birleşme, bütünlük, bir araya gelme kongresidir. Bizim, bizi yöneten insanlarla hiçbir alıp veremediğimiz yok. Onlar da partiye hizmet etmiş değerli insanlardır, etmeye de devam edeceklerdir. Ama bir demokratik hakkın kullanılması sürecinin bu kongrede yaşanacağı bugünden anlaşılmaktadır. Çünkü bu bir sel olmuştur. Anadolu'dan her tarafta akış bulmuştur” diye konuştu.

Aydın, iftar yemeği sonrası Anemon Otel’de partililerle toplantı yaptı.



RÇ(İÖ/AAA)