Yüzde 72 engelli raporu bulunan Abdullah Erdal Sisli, 23 Haziran 2011 tarihinde öğle saatlerinde bir poşet içindeki kağıt mendil, yara bandı ve kalemleri, kırmızı ışıkta duran sürücülere satmaya çalışırken, iddiaya göre H.O., Y.B. ve A.F.Y'den oluşan zabıta memurlarının uyarısı üzerine elindeki poşeti yere fırlatıp tekmeledi. Sisli'yi yakalayan zabıta memurları, onu zorla zabıta aracına bindirip Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürmek için yola çıktı. İddiaya göre araçta çıkan arbedede zabıta memuru A.F.Y., Abdullah Erdal Sisli'yi yumrukladı. Kaldırıldığı hastanede sol gözünün görme yeteneğini kaybettiği belirlenen Abdullah Erdal Sisli, zabıta memuru A.F.Y'den şikayetçi oldu. Sisli'nin şikayeti üzerine olaydan sonra gözaltına alınan A.F.Y. adli kontrol hükümleri uygulanarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCI, İNANDIRICI BULMADI

Diğer zabıtalar H.O. ile Y.B. de Abdullah Erdal Sisli hakkında kendilerine saldırdığı, direndiği, şiddet uyguladığı ve tehdit ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Ancak savcılık, zabıta memurlarının iddialarının inandırıcılıktan uzak olduğuna ve delil bulunmadığına hükmederek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

YUMRUKLADIĞI PARMAĞINDAKİ YÜZÜK

Şikayet üzerine Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Sisli, böbreklerinin iflas ettiğini, hipertansiyon, prostat ve sağ gözündeki katarakt nedeniyle yüzde 72 oranında özürlü bulunduğunu söyledi. Abdullah Erdal Sisli ifadesinde, A.F.Y.'nin de aralarında bulunduğu üç kişilik zabıta ekibinin yanına gelerek, "Biz seni daha önce uyarmadık mı?" dediklerini, bunun üzerine elimdeki poşeti yere attığını, zabıtaların kendisini zorla ekip arabasına bindirdiğini anlattı. Zabıtalardan A.F.Y.'nin aracın içerisinde kendisini yumrukladığını, parmağındaki yüzüğün sol gözüne isabet etmesiyle yaralandığını, aynı memurların kendisini hastaneye götürdüklerini, şikayetçi olmaması için de para teklif ettiklerini öne sürdü. Sisli, hastanede tedavi edilirken zabıta memurlarının ortadan kaybolduklarını da iddia etti. Abdullah Erdal Sisli, yapılan muayene sonrası doktorun bir daha göremeyeceğini söylediğini anlattı.

ZABITA MEMURU DA ŞİKAYETÇİ

'Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama' suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan zabıta memuru A.F.Y. ise duruşmada, suçlamaları kabul etmedi. Zabıta Merkezi'nden yapılan telsiz anonsu üzerine olayın meydana geldiği Güllük Kavşağı'na gittiklerini, dilencilik yaptığını önceden bildiği Abdullah Erdal Sisli'nin kendilerine zorluk çıkartarak, "Yeter artık, vermiyorum malzemeleri" diyerek poşeti yere attığını söyleyen A.F.Y., Abdullah Erdal Sisli'nin saldırgan tavırlar sergilediğini ve direndiğini iddia etti. A.F.Y. ifadesine şöyle devam etti:

"Ekipteki arkadaşlarla beraber Sisli'yi güçlükle arabaya bindirdik. Zabıta merkezine götürdük. Dilencileri beklettiğimiz bölümdeki banka oturdu. Kimliğini istedik, vermedi. Bu esnada ayağa kalktı ve kendisini yere atıp, yumruklarını sıktı, sinir krizi geçirdi. Sakinleştirmeye çalıştık ama başarılı olamadık. Elimizden kurtuldu ve oturduğu bankın köşesine kafasını vurdu. Acıyla bağırmaya başladı. Sol gözünün üst tarafı kanıyordu. Yüzünü yıkattık. Ciddi olduğunu görünce hastaneye götürdük. Daire amirlerimize bilgi verdiğimiz için hastane polisine bilgi vermedik."

A.F.Y., Abdullah Erdal Sisli'nin, zabıta merkezindeki saldırgan tavırları ve iftira attığından dolayı kendisinin de şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşmada dinlenen Zabıta Merkezi'nin santral görevlisi M.E. ise Abdullah Erdal Sisli'nin oturduğu banka kafasını vurduğunu görmediğini söyledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen diğer zabıta memurları H.O. ve Y.B., arkadaşlarının Abdullah Erdal Sisli'ye yumruk attığını görmediklerini söyledi.

KAMERA VAR, KAYIT YOK

Savcılığın yazılı talebi üzerine Büyükşehir belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hakkı Coşgun imzasıyla mahkemeye gönderilen yazıda, dava konusu olayın meydana geldiği yerde kamera sisteminin bulunduğu, ancak olay tarihine ilişkin kayıtların bulunamadığı kaydedildi.

Duruşma, Abdullah Erdal Sisli'nin görme yeteneğini yitirip yitirmediğine ilişkin olarak Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilecek raporun beklenmesi amacıyla ertelendi.


----

A.F.Y.: Abdullah Fatih Yıldız

H.O.: Hasan Okudan

Y.B.: Yılmaz Balcı