Kaza saat 18.00 sıralarında Karadeniz Sahil Yolu Menderes Bulvarı üzerinde meydana geldi. Remzi Kolcuoğlu’nun kullandığı 53 AZ 137 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak köprülü kavşağın demir bariyerlerine çarptı. Ağır yaralanan Remzi Kolcuoğlu ile oğlu Ali Kolcuoğlu araçta sıkıştı. Olay yerine gelen Rize Belediyesi kurtarma ekipleri aracı keserek sıkışan baba ile oğlu kurtarmak için büyük çaba harcadı.

Kaza yerinde toplananlar, görevlilere zor anlar yaşattı. Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kalabalıkta bazı kişiler, itfaiye araçları ile duvar ve demir parmaklıkların üzerine çıkarak cep telefonları ile araçta sıkışanları görüntülemeye çalıştı. Bir ok kişi de karayolunun orta şeridinde yer alan demir korkuluklara tutunarak yaralıları kurtarma çalışmalarını izledi.

Yaklaşık 20 dakika süren kurtarma çalışmaları sırasında olay yerine gelen yaralı yakınları sinir krizi geçirdi. Ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Remzi ve Ali Kolcuoğlu'nun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.



MK(TM/ESM)