FATİH Sultan Mehmet (FSM) köprüsünde yapılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle köprülerde yoğunlaşan trafiği rahatlatmak amacıyla yürürlüğe konulan FSM ve Boğaziçi köprülerinde ücretsiz geçiş uygulaması gece yarısından itibaren başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, saat 00.00'dan itibaren Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Boğaziçi köprülerinde ki gişe geçişleri ücretsiz oldu. Ücretsiz geçiş uygulaması, FSM köprüsündeki bakım ve onarım çalışmaları bitene kadar sürecek. İlk dakikalarda geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen FSM Köprüsü'nde akşam saatlerinde yaşanan kazanında etkisi ile trafik yoğunluğu devam etti.


BİTİŞ TARİHİNİ KARAYOLLARI BELİRLEYECEK

Köprü geçişlerine "17 Temmuz Salı günü saat 00.00'dan itibaren bakım çalışmaları süresince köprü geçişleri ücretsizdir"

yazılı pankartlar asıldı. FSM'yi kullanan araç sürücüleri, köprülerin ücretsiz olmasının trafiği daha da yoğunlaştıracağını ve ücretsiz olmasının birşey değiştirmeyeceğini belirttiler. Ayrıca FSM'de yapılan bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı tarih, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tarafından tespit edilecek.


SÜRÜCÜLER MEMNUN

Boğaziçi Köprü'sünde ise geçilerin ücretsiz olduğu bilmeyen bir vatandaş KGS veznesine gitti. Ücretsiz geçişten haberdar olmayan bazı vatandaşlar ise KGS gişelerinde köprü geçiş ücreti ödemeye çalıştı. Köprüden geçişlerin ücretsiz olduğunu bilmediklerini bildiren araç sürücüler, uygulamadan menun olduklarını dile getirdiler. Bir araç sürücüsü ise "İhtilal mi oldu? Biz zamlara alışığız" şeklinde şakınlığını dile getirdi. Bir karayolları görevlisi köprüden geçen araçlara, bayramın erken geldiğini, söyleyerek araçları geçiş için yönlendirdi ve "Beleş, beleş" şeklinde bağırdı. Boğaziçi Köprüsü'nden ücretsiz geçmek isteyen bazı araçlar ise gişeler öncesinde araçlarını durdurarak saatin 00.00 olmasını beklediler.


 


SK-UA-RE (GÖ)