Aşağı Çağlar Köyü'nde oturan Havva İzgin, annesi Aynur İzgin ile teyzesinin çocukları Fadime Saraç ve Mustafa Saraç, geçen pazar günü sabah saatlerinde Sugözü Mevkii'ndeki mağarada barındırdıkları keçi ve koyunlarına ot vermek için Göksu Nehri'nden Güneyyurt Sulama Kanalı'na su akışını sağlayan derenin üzerine köylüler tarafından yapılan ilkel köprünün üzerinden geçmek istedi. Aynur İzgin ve Mustafa Saraç, her zaman kullandıkları köprüden geçtikten sonra 2 kuzen ise tahta köprünün ortasında dengelerini kaybedip dereye düştü. Suyun akıntısına kapılan genç kızlar bir süre el ele tutuşup sürüklendikten sonra gözden kayboldu. Aynur İzgin ve Mustafa Saraç, yakınlarını ve köylüleri çağırdı.

Suda boğulan Fadime Saraç'ın cesedi, düştükleri yerin yaklaşık 600 metre ilerisinde köylüler tarafından bulundu. Saraç'ın cenazesi, dün ikindi namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Kayıp Havva İzgin ise bulunamadı.

Durumun jandarmaya haber verilmesinin ardındann Mersin'den dalgıç polisler gelerek arama yaptı. Fakat genç kıza ulaşılamadı. Dalgıç polisler ile aramalara katılan Mersin Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerinin 3 gündür sürdürdüğü çalışmalar sonucu henüz İzgin'e ulaşılamadı.

Şu ana kadar yaklaşık 10 kilometrelik alanda arama çalışmasının yapıldığını belirten köy muhtarı İbrahim Başar, "Ekipler, köylülerinde desteğiyle 3 gündür arama çalışmasını sürdüryor, fakat şu ana kadar genç kızımıza ulaşılmadı. Su seviyesi zaman zaman 3 metreye kadar yükseliyor ve akıntıda hızlı olduğu için ekipler güçlükle arama çalışmasını sürdürüyor. Çalışmalar Ermenek Barajı'nın orada da yapılacak" dedi.

Kızların düştüğü köprünün korumasız ve köylüler tarafından yapıldığını belirten Başar, "Köprü yaklaşık 6 metre uzunluğunda ve 1 metre eninde. Köylüler tarafından yapılmış. Herhangi bir direk falan yok. Dere kenarına taşların üzerine konup asma köprü şeklinde kullanılıyordu. Suların seviyesinin yükselmesi ve akıntı hızı sonucu bu olayın ardından köprü de yıkıldı" diye konuştu.



SÖ(İA/SS)