Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden yol yapım çalışması nedeniyle gişelerden sonraki beş şeritte trafiğe kapatıldı. Şeritler trafiğe kapatılınca köprüye doğru uzanan kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler araçlarından inerek yürümeyi tercih ederken bazıları tepkilerini klakson çalarak gösterdi. Bir sürücü 6 saatten beri yolda olduğunu söyleyerek, "Sultangazi'den geliyoruz, Sultanbeyli’ye doğru gidiyoruz. 6 dakikalık yolu 6 saatte gidiyoruz. Bu trafik çilesinin daha uygun şartlarda çözülmesini istiyoruz. Şurada devleti temsil eden hiçbir kurumu göremedik. İnşallah onlarda bu yola düşerler. Sadece siren çalarak yol istemesini biliyorlar" dedi. Almanya’dan 2 günde gelen bir aile 5 saatten beri trafikte olduğunu söyleyerek, "Bu rezillik yeter. Beş saattir on kilometreyi gelemiyoruz. Türk halkı bunu hak etmiyor. Biz 100 sene sonra ancak Avrupa Birliğine gireriz" dedi.


KORNA İLE İSYANI

Samsun’a giden bir otobüs şoförü ise, otogardan 4 saat önce çıktığını ve yolda bekleyen yolcuları alamadığından dolayı yolcuların mağdur olduğunu söyledi. Trafik nedeniyle Fat,h Sultan Mehmet köprüsü girişinde kalan vatandaşlardan bazılarının arabalarından inerek bekledikleri görülürken, bazı vatandaşlar ise kornalarına basarak duruma isyan etti. Bir vatandaş Sabiha Gökçen'den kalkacak uçağını kaçırdığını ve bu yüzden karayolu ile yolculuk yapmak zorunda kaldığını söyledi.


TRAFİK YÜZÜNDEN TATİLE GİDEMELER

Öte yandan trafik nedeniyle şehirlerarası otobüs terminallerine gidemeyen otobüsler nedeniyle Sancaktepe ve Ümraniye'de yolcular saatlerce otobüs beklediler. Akşam saat 20.00 sıralarında hareket etemsi beklenen çok sayıda otobüs, trafik nedeniyle terminallere ulaşamayınca, terminalerde yığılmalar meydana geldi. Bazı vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde oluşan trafiği cep telefonlarında takip etti. Otobüs bekleyen yolculardan birisi ise karayolları müdürünün tatile çıkın uyarısını dikkate aldığının fakat yoğun trafikten dolayı tatile çıkamadığını dile getirdi. Yolcuların çoğunun terminallerde uyuduğu görülürken, bazı yolcuları ise duruma isyan etti. Trafikte kalan bir otobüsün şöförü ise saatlerce terminale gelmek için uğraştığını belirtti.


 


SK-UA-RE (GÖ)