Çaycuma İlçesi girişinde bulunan Çaycuma Köprüsü'nün geçen 6 Nisan'da çökmesi ve 15 kişinin alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek hayatını kaybetmesinin ardından, aynı çay üzerindeki diğer köprülerde inceleme yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonucu Zonguldak-Ankara Karayolu üzerinde yan yana 2 köprüden oluşan Filyos-1'in Ankara yönü, aynı şekilde yan yana 2 köprüden oluşan Filyos-2'nin de Zonguldak yönündekinin yıkılma tehlikesi bulunduğu ortaya çıktı. 300 metre uzunluğundaki Filyos-1 ve 330 metre uzunluğundaki Filyos-2 köprüleri için yıkım kararı çıktı.

Köprülerin yeniden yapılması için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Yafa Mühendislik firması, Filyos-2 köprüsünü yıkarak yapımına başladı. Firma Genel Müdürü Yaşar Bilgin, çevredeki kum ocaklarının çay yatağından kum malzemesi alması nedeniyle 2 köprünün de ayaklarında boşalma meydana geldiğini ve köprülerin yıkılma tehlikesi yaşadığını söyledi. Bilgin, "Çay yatağından malzeme alınınca seviye düşüyor ve ayaklardaki malzeme boşalıyor. Köprü boşluğa düşüyor" dedi.

2 köprünün de yapımının 21 Mayıs 2014'te tamamlanıp teslim edileceğini ifade eden Bilgin, dere yataklarından kum alınmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Bilgin ayrıca, köprülerin yapılmasından sonra ayaklardaki boşalmayı önlemek için yeni bir ihale yapılarak taş tahkimat gibi ilave yapılar inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.



EE,GG(EE/BT)