Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, çöken Çaycuma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Arama çalışmaları hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör'den bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra Kızılay çadırında çalışmaları izleyen kayıp yakınlarıyla görüştü.

Ardından gazetecilere açıklama yapan Kurtulmuş, kayıp 9 kişiyi aramaların sürdüğünü söyledi. Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz, dua ediyoruz en kısa zamanda burada bekleyen biçare insanlar yakınlarına kavuşurlar, yakınlarının cenazelerini alabilirler. Yine bu süre içerisinde suyun soğuk olması cesetlerin bozulmamasını da temin etmiş. Bu da aileler için herhalde önemli bir husustur. İnşallah kısa sürede bütün cesetlere ulaşılır. İnsanlar en azından yakınlarını son yolculuğuna uğurlayarak acılarını bir nebze olsun hafifletmiş olurlar" dedi.

Kurtulmuş, köprünün yıkım nedeninin, yapılacak incelemeden sonra ortaya konulacağını vurguladı. Kurtulmuş, "Bu da insanların gönlündeki feveranlığı, bazılarının isyanını, bazılarının da kabullenememesini bir nebze olsun hafifletecektir. Bütün Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Bu olağanüstü enteresan bir afettir. Yüce rabbim böyle bir afeti bir daha göstermesin" diye konuştu.

VALİ, KAYIP YAKINLARINA BİLGİ VERDİ

Daha sonra Vali Erol Ayyıldız da çadıra gelerek çalışmalar hakkında kayıp yakınlarına bilgi verdi. Vali Ayyıldız, kayıp yakınlarıyla görüşürken, şöyle konuştu:

"Kimin kusuru varsa zaten savcılık olaya el koydu. Benim en fazla geldiğim ilçe burası. Ben de düşebilirdim. Benim başıma da gelebilirdi. Ölüm sonuçta. Bu demek değil ki suçlular bulunmayacak. Adli ve idari tahkikat bitmeden, 'Şundan olmuş, bundan olmuş' gibi konuşmak doğru değil. Köprünün dayanıklılığı nedir, suyun gücü nedir? Bunlara bakılacak. Sorumlular hakkında zaten işlem yapılacak. Siz müsterih olun."

'BELKİ ESKİ DURUMLARINDAN DAHA İYİ OLACAK'

Vali Ayyıldız, bir kayıp yakınının, "Çocuklar burada. Devletin arkasında olduklarını bilsinler sayın Valim" demesi üzerine, "Bakın onlar bizim yavrularımız, yetimler. Belki eski durumlarından daha iyi olacak. Tahsilleri, eğitimleri, geçimleri eskisinden daha iyi olacak. Yani sıkıntıları olmayacak. O bizim devlet olarak borcumuz" dedi.

JANDARMA ARAMA KURTARMA TABURU DA ARAMALARA KATILDI

Kayıp 9 kişiyi arama çalışmalarına, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma Taburu'ndan 10'u dalgıç, 14'ü kıyı arama, 2'si sağlıkçı olmak üzere 26 kişilik ekip ile Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 8 kişilik dalgıç ekibi de aramalara katıldı.



DS,GG(EE/BT)