Geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden, şimdiye kadar 6'sının cesedine ulaşılırken, kayıp 9 kişi hala bulunamadı. Aralarında Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen'in babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen'in de bulunduğu kayıpları bulabilmek için bu sabah arama çalışmalarına yeniden başlandı. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye ekipleri ile İstanbul'dan gelen 7 kişilik 911 dalgıç ekibinin bir bölümü botlarla çayda tarama yaparken, bir bölümü de çayın kenarlarındaki sığ bölümlerde suyun içine girerek arama yaptı. Bugünkü aramalarda Zonguldak AFAD'da görevli 'Afet' adlı özel eğitimli köpek de kullanıldı. Helikopterin hava muhalefeti nedeniyle katılmadığı aramalarda kayıplara ulaşılamadı.

Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, kayıpların bulunması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kaymakam Yaman, "Zonguldak, Sivas ve Samsun AFAD Müdürlüğümüz ile deniz polisimiz, itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 150-200 kişilik arama ekibi bu bölgede çalışıyor. Amacımız 9 vatandaşımıza ulaşıp, yakınlarını bir nebze olsun rahatlatmak. Onlara şu an bir baş sağlığı dileyemiyoruz. Çünkü kayıplarını bulup kendilerine teslim etmeden böyle bir şey söylemek doğru değil. Ama inşallah en kısa zamanda bulup kendilerine teslim etmeye çalışacağız. Bunun için de çalışmalarımız sürecek" dedi.

Arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü vurgulayan Kaymakam Yaman, "Suyun altında görüş uzaklığı sıfır. Bunun için balık adamlarımız dalmakta sıkıntı yaşıyor. Balçıklar var. Buna rağmen ekiplerimiz çalışıyor" diye konuştu.



DS(EE/AAA)