Geçen cuma günü çöken Çaycuma İlçesi girişindeki Çaycuma Köprüsü'nden Filyos Çayı'na düşen minibüsteki 10 kişi ile o sırada yürüyen 5 kişiden 60 yaşındaki Meryem Başören'in cesedi, olaydan 43 saat sonra Serdar Saraç'ın cesedi ise 5 gün sonra dün akşam saatlerinde çayda bulundu. Kayıp 13 kişiyi arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Deniz Polisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, botlarla çay üzerinde tarama yaparken, Türkiye Taşkömürü Kurumu, jandarma, polis, belediye ve itfaiye ekipleri ise çayın her iki tarafındaki sazlık alanları tarıyor. Toplam 160 kişilik ekibin şu ana kadar yaptığı çalışmalarda kayıplara ulaşılamadı.

BETON BLOKLAR ÜÇE BÖLÜNDÜ

Çöken 200 tonluk beton blokların kaldırılması çalışması da devam ediyor. 300 tonluk vincin yetersiz kalması üzerine parçalanmasına karar verilen bloklar, kırıcı ile üçe bölündü. Beton bloklar çelik halatla bağlanıp vinçle çekilmeye çalışılıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibinin beton blokların altına inip görüşün olduğu yerleri kontrol ettiğini, ancak minibüse rastlamadığını söyledi. Güngör, minibüsün blokların altında olma ihtimalinin çok az olduğunu kaydetti.  

BELEDİYE BAŞKANI DA AĞLADI

Dün cesedi bulunan evli ve 2 çocuk babası Serdar Saraç'ın cenazesi, Yolgeçen Köyü'nde toprağa verildi. Cenazenin, evden camiye götürülmesi sırasında eşi Songül Saraç, "Ben seni çok sevdim, kıymetlim" diyerek gözyaşı döktü.

Olayda kaybolanlar arasında babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen de olan Belediye Başkanı Mithat Gülşen de Songül Saraç'ı ve diğer yakınlarını teselli etmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı. Köy camiinde kılınan cenaze namazına Vali Erol Ayyıldız, Kaymakam Hasan Yaman da katıldı. Saraç'ın cenazesi, namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.



EE,GG(EE/BT)