6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden dün son olarak Hayriye Güner'in cesedine ulaşıldı. Facianın 17'inci gününde çaydan çıkarılan 8'inci kişi olan Hayriye Güner'in cesedi, bu sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı Güzeloğlu Köyü'ne götürüldü. Uzun süre suda kalması nedeniyle bozulduğu için evin önünde araçtan indirilmeyen Güner'in cenazesi, okunan duanın ardından köy camiine götürüldü. Bu sırada Güner'in yakınları gözyaşı dökerken, yakınlarından bazıları da görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

MUSALLA TAŞINA DA KONULMADI

Güner'in cenazesi, cami avlusunda da araçtan indirilmedi. Cenaze namazına Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, kayıplar arasında babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen bulunan Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen de katıldı. Vali Ayyıldız ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Hayriye Güner'in eşi Bayram Güner'e sarılarak başsağlığı dileğinde bulundu. İl Müftüsü Refik Bulut'un cenaze namazını kıldırmasının ardından Güner'in cenazesi, mezarlığa götürüldü.

Cenazenin mezarlığa götürülmesi sırasında da cami önünde toplanan Güner'in yakınları sinir krizi geçirdi. Bazı köylüler, "Devletin Valisi burada. 50 jandarma var ama bir ambulans yok. Bu ne biçim iş. İnsanlar sinir krizi geçiriyor" diyerek tepki gösterdi. Güner'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Köprü faciasında kayıp 7 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.



GG(EE/COŞ)