Geçen 6 Nisan'da çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle birlikte alttan geçen Filyos Çayı'na 15 kişi düştü. Kayıplardan 3'ünün cesedi olaydan 6 gün sonra bulunan minibüsten çıkarılırken, 3 ceset de çayın sazlık alanlarında bulundu.

Facianın 14'üncü gününde bir ceset daha bulundu. Saat 15.30 sıralarında Saltukova Beldesi Çömlekçi Köyü mevkiinde vatandaşlar, suyun yüzeyinde bir ceset gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen AFAD ekibi, çöken köprüden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki cesedi botla kıyıya çıkardı. Yapılan incelemede cesedin, köprüden yürürken çaya düşenlerden 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya'ya ait olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı'nın ceset üzerinde yaptığı inceleme sırasında gelen Ali Rıza Kaya'nın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kaya'nın cesedi, yapılan incelemenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Köprü faciasında, aralarında Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen'in babası ve yeğeni de bulunan kayıp 8 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.



EE(EE/AAA)