Çöken Çaycuma Köprüsü'nden Filyos Çayı'na düşen otomobilin sürücüsü 2 çocuk babası 48 yaşındaki Suat Özcan, Çaycuma Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Belediyeden emekli olan Özcan, dehşet anlarını DHA'ya şöyle anlattı:

"Köprünün çöktüğünü görünce, yanımdaki arkadaşım Semih'e, 'Kendini kurtar' dedim. Arabanın gazına yüklendim. 'Karşıya geçeyim' dedim. Araba da otomatik vites olduğu için hızlandı. O süratle karşıdaki demirlere vurduk. Sonra da aşağıya düştük. Köprünün ayağına düştük. Yıkılan beton bloğun bizim üzerimize düşme ihtimali yoktu. Biz yıkılmayan bölümün ayağına düştük çünkü. Sonra sürüklenmeye başladık. Arkadaşımı camdan çıkarken gördüm. Ben de çıkmaya çalıştım ama ayağımdan sakat olduğum için çıkmak zor oldu. Suyun kaldırma gücüyle tavandan tutup camdan dışarıya çıktım. Suda biraz boğuştum ve yüzdüm. 2-3 kulaç attıktan sonra kıyıya yaklaştım. Kayaya tutundum orada. Arkadaşım benden önce çıkmıştı. Onun yardımıyla kurtuldum."

Ölümle burun buruna geldiğini anlatan, o sırada deprem olduğunu sandığını belirten Özcan, "Minibüsü solladım, o anda köprü çöktü. Köprü yatmaya başlayınca direksiyonu düzeltmeye çalıştım ama olmadı. Minibüsün aşağıya düştüğünü tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle de o yıkılan beton bloğun altında diye düşünüyorum" dedi.

Köprünün bakımsız olduğunu da ileri süren Özcan, olayın sorumluları hakkında şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi.



GG(EE/ESM)