Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde dün çöken ve 15 kişinin kaybolduğu Filyos Çayı üzerindeki köprüde inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i ziyaret etti. Bakan Çelik, dönüşte köprünün bulunduğu yerde aracından inerek olay yerinde bekleyen kayıp yakınlarıyla görüştü ve onları teselli etti.

Arama çalışmalarının dalgıçlar, arama kurtarma botları ve helikopterle sürdürüldüğünü belirten Bakan Çelik, "Görgü tanıkları, bir aracın sürüklendiğini gördüklerini ifade ediyor. O bilgi var. Ama her ihtimale karşı çöken beton kitlenin de kaldırılması gerekiyor" dedi. Bakan Çelik, yıkılan tabyaların kaldırılmasında mevcut köprünün kullanılmasını uzmanların sakıncalı bulduğunu belirterek, "Köprüde hasar oluşabileceğini söylüyorlar. Bunun için yan tarafta dolgu yapılacak. Taş dolgu ile zemin sağlamlaştırılacak ve o kitle oradan çekilerek altına bakılacak" diye konuştu.

"SU GÖBEKTEKİ AYAĞINI BOŞALTMIŞ OLABİLİR"

Teknolojik tüm olanakların kullanılarak kayıp 15 kişiye ulaşılmaya çalışıldığını anlatan Bakan Çelik, köprünün çökme nedeniyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Belli ki suyun debisi fazla. Sudan kaynaklanan bir şey. Suyun göbekteki köprü ayağını boşaltmasından kaynaklı bir şey olabilir. Ama bu tetkik neticesinde ortaya çıkacak bir şey. Teknik olarak, adli, idari soruşturmalar, araştırmalar devam ediyor."

HASTANEDEKİ BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Bakan Faruk Çelik, hastanede ziyaret ettiği Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in sağlık durumunun da iyi olduğunu, ancak bir süre daha kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, "Tabii kolay değil. Büyük endişe var. İnşallah taşıdığımız endişeyle karşılaşmayız. Yüzümüzü güldürecek bir netice olur" dedi.

Bakan Çelik, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere ilçeden ayrılırken, 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kayıp yakınları ise köprünün çevresinde gözyaşları içinde arama çalışmalarını izliyor.



EE,DS(EE/BT)