Olay, Poyralı Köyü’nün 1 kilometre uzaklığındaki Sebahattin Öztürk’e ait ağılda meydana geldi. Dün gece yarısı kimliği belirsiz kişiler, Öztürk’ün ağılına gelerek önce zehirli etle köpekleri öldürdükten sonra kapıyı kırarak içerideki 89 kuzu, koyun ve keçiyi alıp kaçtı. Hırsızlık olayı, Sebahattin Öztürk’ün hayvanlara bakmak için sabah ağıla gelmesiyle ortaya çıktı.

Öztürk, ağıla geldiğinde kuzu, koyun ve keçilerin olmadığını fark ederek jandarma ekiplerine haber verdiğini ifade etti. Sebahattin Öztürk, şunları söyledi:

"Sabah saat 06.00 sıralarında ağılı kontrole geldiğimde kapının kırık olduğunu gördüm. Hayvanlardan çoğunun olmadığını görünce jandarmaya haber verdim. Ağıl çevresindeki köpeklerin de zehirlendiği belirlendi. 200 küçükbaş hayvandan 40 koyun, 25 kuzu ve 24 keçim çalınmış. Çalınan hayvanlarımın değeri yaklaşık olarak 55 bin liraydı. En kısa zamanda bulunmasını istiyorum."

İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, ağıllar ve çevresinde inceleme yaptı. Köy ve belde çıkışları ile hayvanların güdülebileceği noktaları belirlemeye çalışan jandarmanın, olayla ilgili soruşturması sürüyor.



AÜÜ(LK/BT)