Alanya İlçesi Demirtaş Belediyesi'ne ait çöp depolama alanında hayvanseverler tarafından köpek leşleri bulunmasının ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Demirtaş Belediyesi'nin incelemelerinin ardından ölen köpeklerin, Demirtaş Köpek Çiftliği çalışanları tarafından atıldığı belirlendi. Belediye encümeni, bunun üzerine köpek çiftliğine 2 bin TL para ve uyarı cezası verdi. Belediye ekipleri tarafından köpek ölülerinin bulunduğu alan temizlenerek dezenfekte edildi.

Demirtaş Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Aras, 300 köpek barındırabilme kapasitesine sahip Demirtaş Köpek Çiftliği'nde ölen birkaç köpeğin belediyeye ait çöp depolama alanına atıldığının tespit edildiğini söyledi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile alanı temizleyerek kireçlediklerini belirten Aras, "Çevre kirliliğine neden oldukları için zabıta ekiplerimiz çiftlik hakkında tutanak tuttu. Encümen ise 2 bin TL para ve uyarı cezası verdi. Cezayı yazılı olarak tebliğ ettik. Tekrarı halinde ceza daha da büyüyecek" dedi.

Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler ise çiftlikte görevli 1 veteriner ve 3 personelin ifadesini aldı. Alanya Milli Parklar Mühendisliği Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mevlüt Kodal da Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma dosyasının bir örneğini aldıktan sonra gerekli işlemi yapacaklarını söyledi.