Adana'da yaşayan Mehmet Ali Kızılkaya, çarşamba günü spiral taşlama makinesi ile odun keserken bir anlık dalgınlık sonucunda başparmağını kesti. Yakınları tarafından götürüldüğü Çukurova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Kızılkaya, mikro cerrahi yapılacak yer bulunamayınca, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter ile Gaziantep Medical Park Hastanesi'ne getirildi. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Doğan tarafından 7 saat süren operasyonla parmağı yerine dikilen Kızılkaya, tedavisine devam edilmek üzere servise alındı.

Maddi imkanı olmadığı için parmağını kaybedeceğini düşünürken Gaziantep'te tedavi olduğunu belirten Mehmet Ali Kızılkaya, "Allah devletimize zeval vermesin, eksikliğini göstermesin. Başta Op. Dr Mehmet Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah ne muratları varsa versin" dedi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Doğan ise "Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden aradıklarında hastayı kabul edeceğimizi bildirdik. Vakit kaybetmeden hastamızı acil olarak ameliyata aldık. Bu arada, hastamızın daha önce kalp ameliyatı olduğunu ve tansiyon sorunu bulunduğunu öğrendik. Anestezi ekibiyle birlikte 7 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik" diye konuştu.



ZG(AK/BK/CK)