Pınarhisar İlçesi’nde oturan Serkan Saygılıoğlu, geçen 18 Mayıs tarihinde çalıştığı çimento fabrikasında sağ kolunu iş makinesine kaptırdı. Sağ kolu dirseğinin altından kopan Saygılıoğlu’na ilk müdahalesi fabrikada yapılırken, kopan koluyla birlikte ambulansla Pınarhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Plastik Cerrahi servisi bulunmayan hastane acil müdahalenin ardından Serken Saygılıoğlu ve kopan kolunu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. Üniversite Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Anabilim Dalı üyesi Doç.Dr. Erol Benlier, Ortopedi Anabilim Dalı üyesi Doç.Dr. Cem Çopuroğlu, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Coşkun Özdemir ve Fizik Tedavi Anabilim Dalı üyesi Doç.Dr. Derya Demirbağ Kabayel’in yer aldığı bir ekip oluşturuldu.

"EN ÇOK ÇOCUKLARIM SEVİNDİ"

Hastanede yaklaşık 5 saat süren ameliyat ardından Serkan Saygılıoğlu’nun sağ kolu yerine dikildi. 6 aylık süreçte tedaviye cevap veren Saygılıoğlu kolunu ve parmaklarını kullanmaya başladı. Tedavi sırasında moralini hep yüksek tuttuğunu ifade eden Saygılıoğlu, "Tedavinin olumlu sonuçlandığını düşünüyorum. Artık kolumla kapıları açabiliyor, insanlarla tokalaşabiliyorum. Son zamanlarda kolunun sıcak ve soğuğu da hissetmeye başladı. Kolumun yerine dikilmesine en çok çocuklarım ve eşim sevindi. Kaza olduğunda onlarda çok üzülmüştü" dedi.

"ZAMAN GEÇTİKÇE DAHA İYİ OLACAK"

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Fizik Tedavi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Derya Demirbağ Kabayel, kolun yerine dikilmesinin ardından zorlu sürecin atlatıldığını kaydederek, “Tedavi süreci sona erdiğinde Serkan’ın eli çok daha iyi olacak. Şuanda eliyle kapıları açabiliyor ve kullanmaya başladı” dedi.

Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Erol Benlier ise, ezilen ve tutup koparılan bir organın yerine dikilmesinin daha zor olduğunu anlatırken, "Düzgün bir kesimde, hemen kesi yerinden yapılan müdahale ile başarı şansı yüzde 95 civarında olacaktır” dedi.

Hastaneden 2 ay önce taburcu olan Serkan Saygılıoğlu’nun fizik tedavisi devam ediyor.



EÖ(LK/İD)