Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan evli ve 3 çocuk babası Ramazan Demirhan, hurda lastikleri ayrıştırmak isterken dalgınlık sonucu kolunu makinaya kaptırdı. Sol kolu bileğinin üstünden kopan Ramazan Demirhan, olay yerine çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Demirhan, ameliyata alındı. Olaydan 3 saat sonra ameliyata giren Demirhan'ın kopan kolu 8 saatlik operasyonla yerine dikildi.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Demirhan, "Geri dönüşüm ünitisinde çalışıyordum. Çalıştığım makina lastiğin tellerini ve plastiğini keserek ayırıyordu. Makinade hurda araç lastiklerini parçalarken kolum bir anda makinaya kapıldı ve makinayı kapatamadım. Kolum bileğimin üzerinden koptu. Acil olarak hastaneye kaldırdılar ve hastanede gerçekleştirilen ameliyatın ardından kolum yerine dikildi" dedi. 

KOLUNU KULLANMAYA BAŞLAYACAK

Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Acar, ise "Hastamızı kolu koptuktan 3 saat sonra ameliyata aldık. Ameliyata alındıktan 3 saat sonra kan dolaşımını sağladık. 5 saat sonra da operasyonu tamamladık. Yaklaşık 8 saat süren ameliyatın ardından kolunu yerine diktik. Şimdilik durumu iyi. Yarasını takip ediyoruz. Yaraları iyileştikten sonra fizik tedavi ve rehabilitasyonun ardından kolunu kullanamaya başlayacak." 



MKY(İA/AK)