Elazığ Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra Hatice Küçükdillan ile evlenen ve Davut adını verdikleri çocuğu dünyaya gelen polis Osman Küçükdillan'ın, ilk olarak Kayseri'de görev yaptığı, 3 ay önce de Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu belirtildi. Şehit Küçükdillan'ın, eşi ve çocuğuyla birlikte Bingöl'de oturduğu öğrenildi.

Fırıncılık yapan Mevlüt Küçükdillan'ın, dün oğlunun şehit haberini aldıktan sonra cenazeyi ve oğlunun yetim bıraktığı 1 yaşındaki torunu ve gelinini almak üzere Bingöl'e gittiğini belirten dayı Hoca Cihan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman Fidan, acılarının büyük olduğunu söyledi. Şehit dayısı Fidan, yeğeninin 3 yıl önce girdiği üniversite sınavında sağlık meslek yüksekokulunu kazanmasına rağmen, aynı yıl girdiği polislik sınavını da kazandığını, polis olmayı çok istediğinden sağlık memurluğunu tercih etmediğini ifade etti.

GÖREV AŞKIYLA DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA GİDİYORUZ

1986- 1991 yılları arasında Batman'da öğretmen olarak görev yaptığını anlatan Abdurrahman Fidan, Doğu ve Güneydoğu'ya hizmet için gidenlerin hizmetlerinin karşılığının böyle sonuçlanmaması gerektiğini vurguladı.

Görev aşkıyla Doğu ve Güneydoğu'ya gittiklerini kaydeden Fidan, şunları söyledi:

"Bu ülke hepimize yeter. Bu ülkeyi hepimiz paylaşabiliriz. Biz, oraya görev aşkıyla gidiyoruz. Bu şehidimiz benim öz yeğenimdi. Ben de Batman'da öğretmen olarak görev yaptım. Kardeşim Muş'un Malazgirt ilçesinde 5 yıl doktor olarak görev yaptı. Diğer kardeşimde Bingöl'de terörle mücadele şubesinde polis memuru olarak çalıştı. Bizim ayrılığımız, gayrılığımız yok. Yeter ki insan olsun. Biz insanlığa hizmet için varız. Bu ülke hepimizin ülkesi. Çanakkale'de dedelerimiz birlikte savaşmış, paylaşamayacağımız hiç bir şey yok, olamaz. Böyle Türk- Kürt, Arap- Çerkez önemli değil. İnsan olsun. İnşallah devletimiz buna çare bulur. Hizmet için oraya giden insanlarımıza bu şekilde müdahale bulunup yok etmezler. Artık bu acı son bulsun. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Buradan oraya göreve gidenlere, biraz daha anlayışlı olmalarını istiyoruz. Biz oraya hizmet için gittik, hala da oraya hizmet için gitmeye devam edeceğiz."

Şehit Küçükdillan'ın cenazesinin bugün Malatya'dan uçakla memleketi Konya'ya getirilip, ikindi namazının ardından polis şehitliğine defnedileceği belirtildi.



TY,ÖÇ(İA/SS)