Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Konya Hayvan Hakları Federasyonu üyesi yaklaşık 40 kadın, Zafer Meydanı'nda bir araya gelerek, TBMM'ye sunulan 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösterdi. Kucaklarında evcil hayvanlarla meydana gelip tepki gösteren kadın hayvan severler, tasarıyla sokakta yaşayan hayvanların toplama kamplarında ölüme terk edileceği öne sürüldü.  Grup adına konuşan Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, şöyle dedi:

"Orman ve Su işleri Bakanımız daha önce çıkan yasayı hiçe sayarak köpekleri toplatıyor, ormanlara bırakıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız hiç olmayacak bir şey yapıyor. Mobil kısırlaştırmadan bahsediyor. Bir de sahipli hayvanı almak ne demek. Veysel Eroğlu'nun kaç çocuğu var, bilmiyorum ama, ben evladınızın birini bana verin diyebilir miyim. Bu hayvan severlerin, hayvanları hepsinin çocukları evlatları gibi. Lütfen bir an önce geri adım atsınlar." 

66 yaşındaki Çiğdem Pirinç de, kendisinin Rizeli olduğunu belirterek hemşehrisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, seslenerek, ''Sayın Başbakanım, sana yalvarıyorum. Bir hak ver. Bunlar da can taşıyor. Hemşehrim yalvarıyorum sana, öldürmeyin hayvanları" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.



HD(İA/İD)