Antalya'da uygulama yapan polis ekiplerine, şizofren Çağrı Daışman'ın pompalı tüfek ve tabancayla ateş etmesi sonucu şehit olan 3 polisten 34 yaşındaki Abdullah Bülbül'ün cenazesi, memleketi Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Suludere Köyü'ne getirildi. 

2 yıl önce Antalya'ya tayin olan 11 yıllık polis memuru şehit Bülbül'ün cenazesi ilk olarak baba evine getirildi. Burada babası Yaşar, annesi Fatma Bülbül, eşi Zehra ve kardeşleri şehit polis ile son kez vedalaştı. Bir kadın polis ise gözyaşlarına hakim olamadı. Eşinin tabutunun başına gelen ev kadını Zehra Bülbül, bir yakınlarının kucağından 4 yaşındaki oğlu Yaşar Tunahan Bülbül'e, ''Bak oğlum, baban burada. Böyle sev babanı'' deyip tabutu okşayıp sarıldı. Her şeyden habersiz minik Yaşar Tunahan Bülbül de, babasının tabutuna dokunup okşadı. Şehit Bülbül'ün cenazesi evden, törenin yapılacağı Suludere Camii'ne götürüldüğü sırada ailesi ve yakınları el salladı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ DE TÖRENE KATILDI

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Gülay Samancı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Konya Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, şehit Bülbül'ün mesai arkadaşları yakınları ve yaklaşık bin kişi katıldı. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Bülbül'ün cenazesi mezarlığa götürülmek üzere omuzlara alındı. Bu sırada ise sağanak yağmur başladı. Şehit Bülbül'ün cenazesi yağmur altında köy mezarlığında toprağa verildi. 

İŞ BULAMAYINCA POLİSLİĞİ TERCİH ETMİŞ 

Aynı saldırıda şehit olan Mehmet Çolak'ın cenazesi de memleketi Konya'ya getirildi. Şehit Çolak'ın cenazesi ise yarın Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Beldesi'nde toprağa verilecek. Evli ve 1 çocuk babası olan 8 yıllık polis memuru şehit Çolak'ın, Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra işsiz kaldığı için polisliği tercih ettiği belirtildi. Şehit Çolak'ın yaklaşık 2 yıldır da Antalya'da görev yaptığı öğrenildi.   

Şehit Bülbül'ün cenaze törenine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, tören öncesi Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçlar, "Terörle mücadelede, askerimizle ve diğer güvenlik güçlerimizle birlikte polisimiz de üzerine düşen görevi yapıyor. Ama dünkü Antalya'da gerçekleşen olayın terörle ilgisi yok. Adli bir olay. Polisimiz maalesef görevini yaparken 3 arkadaşımızı şehit verdik. Bugün de onlardan birinin cenazesi için, Abdullah'ın cenazesi için buraya geldik. Teşkilatımızın, milletimizin başı sağolsun" dedi.



HD,ÖÇ(İA/AAA)