TÜBİTAK tarafından 105 yıl içinde tekrar gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüs'ün güneşin önünden geçişi sabah erken saatlerde başladı. Konyaaltı Sahili'ndeki Beachpark'a gelen Antalyalılar ve bazı turistler asırlık görsel şölene tanıklık etti. Bulutlu hava nedeniyle endişeye kapılanlar, güneşin doğuşuyla birlikte görülen Venüs'ü izlemeye doyamadı. Dürbün, teleskop ve filmli gözlüklerle ender doğa olayını izleyenler hatıra fotoğrafları çektirdi. Serin havanın tadını çıkaran bazı tatilciler ise Venüs'ü yüzerek izledi. Havanın bulutlu olması nedeniyle doğa olayını izleyememekten korktuklarını belirten Ozan Yılmaz, şöyle dedi:

"Havanın bulutlu olması bizi korkutmuştu. Saat 06.00 sıralarında güneşi gördük ve iyi bir görüntü elde ettik. Bizi çok heyecanlandırdı. Ba ana şahitlik yaptığımız için mutluyuz."

Sabaha kadar Venüs'ü görebilmek için uyumadığını söyleyen Dilara Toytepe ise, "Çok güzel bir duyguydu. Çok net bir şekilde gördük. Tekrarı 100 yıl sonra gerçekleşecekmiş. Belki torunlarımın torunları tekrarını görebilecek" dedi.



AA(SU/İD)