Konyaaltı Plajı'nda Yunus Dalış Okulu'na bağlı 22 dalgıç, yaz dönemi sonu nedeniyle gerçekleştirdikleri etkinlikte su altı temizliği yaptı. Falezlerin denize yakın bölgesinde ve 1 numaralı plajda yaklaşık 6 metre derinliğe inen dalgıçlar, 45 dakika su altında kaldı. Ellerindeki filelerle su altında temizlik yapan dalgıçlar, pet şişe, alkollü içecek şişesi ağırlıklı olmak üzere plaj şemsiyesi, oturma bankı demir iskeletinin de bulunduğu 80 file çöpü plaja çıkardı.

Denizden çıkan çöpleri inceleyen dalgıçlar, bir filedeki pet şişeye sıkışan balığı fark etti. Pet şişeyi fileden çıkaran dalgıçlar, bıçakla şişeyi keserek balığı kurtardı. Dalgıçlar daha sonra balığı denize bıraktı.

Gazetecilere açıklama yapan dalış okulunun sahibi Mehmet Cumhur Tuğ, 20 yıldır geleneksel olarak yaz sezonu başında ve sonunda su altı temizliği yaptıklarını anlattı. Denizdeki su altı kirliliğinden yakınan Tuğ, sezon sonu etkinlikleri kapsamında 22 kişilik ekiple dalış yaptıklarını dile getirdi. Tuğ, özellikle falez bölgesinde su altında çok sayıda çöp bulunduğunu söyledi.

İnsanlara denize atık atmamaları yönünde çağrıda bulunan Tuğ, "Pet şişe, cam şişe, demir atıklar, oturma bankının demiri, bira kutuları, plaj şemsiyesi, anahtarlar ve olta kurşunu gibi atıkları çıkardık. Maalesef su altında yok yok. Yıllardır su altı temizliği yapıyoruz ama bitiremedik, umarım bu son olur" diye konuştu.

Su altı temizliğine katılan Yusuf Burak Aktaş da 45 dakika süren temizlik sırasında çöpler arasında en çok pet ve cam şişelere rastladıklarını aktardı.



ÖE(HA/SS)