Esentepe Mahallesi’nde bulunan apartmandaki bir daireye dün öğle saatlerinde evde kimsenin bulunmadığı sırada kapının göbeğini kırarak giren Ö. G. (29), Y. T.( 21) ve Y. T (25), içeride bulunan 150 TL para, çeşitli ziynet eşyaları, kamera ve tablet bilgisayarı alarak kaçtı. Ev sahipleri akşam saatlerinde gelince kapının açık ve eşyaların dağıtılmış olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü ekipleri evde yaptıkları teknik araştırma ve apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra zanlıların eşkallerini ve bindikleri otomobili belirledi. MOBESE kameraları yardımı ile zanlıların Aksaray istikametine gittiklerini belirleyen ekipler, Aksaray ve Konya polisiye iletişime geçti.  

KOVALAMACADA YAKALANDILAR

Şüpheliler akşam saatlerinde Konya’da polisin ‘Dur’ ihtarına uymadı. Kovalama sonucu durdurulan araçtaki Ö. G. ve Y. T. ’nin Nevşehir’de evi soyan kişiler oldukları yapılan sorgulamada ortaya çıktı. Otomobilde yapılan aramada çalıntı kamera, tablet bilgisayar, 150 lira para ve çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi. Konya Asayiş Müdürlüğü ekipleri yakalanan 2 kişiyi Nevşehir polisine teslim etti.

KONYA VE ANTALYA'DA DA HIRSIZLIK YAPACAKLARDI

Nevşehir’e getirilen şüpheliler, adliye götürüldü. Her iki şüphelinin çok sayıda hırsızlıktan kaydının bulunduğu öğrenildi. Nevşehir Adliyesi’ne getirilen şüphelilerden biri otomobilden indirilirken kendisini kolundan tutan polislere küfür etti. Olayla ilgili üçüncü kişi Y. T.’nin ise arandığı bildirildi. Konya polisi tarafından yakalanan iki şüphelinin polisten kaçtıkları otomobili Siirt'ten kiraladıkları, Nevşehir'den sonra Konya ve Antalya'da da hırsızlık yapmayı planladıkları belirtilmişti.



AK(OE/AK)