Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlügü ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Konya Polisevi'nde toplanan 200 araç ve aralarında Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu 500 polis, sabaha karşı Karatay İlçesi Yenimahalle'ye hareket etti. Mahalleye giren ekipler, ilk olarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekipleri, mahallenin giriş çıkışlarını kapattı.

'KOÇ BAŞI' İLE KIRDILAR

Alınan güvenlik önleminin ardından daha önce belirlenen evlere operasyon için düğmeye basıldı. Özel Harekat ekipleri, evlerin kapılarını 'koç başı' ile kırarak içeriye girdi. Yapılan baskın sonrası büyük şaşkınlık yaşayan şüpheliler, gözaltına alındı. Uyuşturucu bulmak için eğitilen köpeklerin de katıldığı operasyonda, evlerin bahçeleri ve kömürlükleri de didik didik arandı.

50 GÖZALTI

1.5 saat süren operasyon sonrası gözaltına alınan yaklaşık 20'si kadın 50 şüpheli, Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü sırasında hamile ve kucağında çocukları bulunan kadınlar dikkat çekti. Şüpheliler, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

73 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Geçen aralık ayında aynı mahalleye yine 600 polis eşliğinde operasyon düzenlenmiş ve gözaltına alınan 103 kişiden 73'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



HD,TY(İA/BT)