Konya genelinde etkisini gösteren fırtının hızı zaman zaman 120 kilometreye kadar ulaştı. Metroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, fırtınanın saat 24.00'e kadar etkisini göstereceğini, yarın da rüzgarın orta şiddetli devam edeceği öğrenildi.

YARALI 30'A YÜKSELDİ

Konya- Ankara karayolunda kum fırtasına nedeniyle çok sayıda araçın karıştığı kazalarda ise yaralı sayınının ilk belirlemelere göre 30'a ulaştığı belirtildi. Ulaşıma kapalı olan yolda daha önceden mahsur kalan araçlardaki özellikle yaşlılar, astım ve nefes darlığı hastaları ise çocuklu kadınlar UMKE tarafından Altınekin kavşağına getirelerek ambulanslarla kent merkezine getirildi.

Kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapalı olan Konya- Ereğli karayolunda meydana gelen zincirleme kazada yaralanan 6 aylık hamile Hürmet Özyıldırım'ın ise karnındaki bebeğinin öldüğü belirtildi. Tedavi altına alınan Özyıldırım'ın durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Konya- Aksaray karayoluda kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ereğli ilçesinde de bir binanın çatısı uçarken, Beyşehir İlçesi'nde de bir akaryakıt istasyonunu çatısı karayoluna, Beyşiher Gölü kenarındaki kamelyalar göle, uçarken reklam tabelaları devrildi. 

Lodos nedeniyle Konya gelenilde de 10 kişi kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Fırtına etkisini sürdürmeye devam ediyor.



HD(İA/AAA)