Eğitim-Sen Konya Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi,  Zafer Meydanı'nda toplanarak Ak Parti hükümeti tarafından uygulanmaya konulması planlanan '4+4+4' kademeli eğitim sistemini protesto etti. Ellerinde  'Akp'nin matematiği 4+4+4',  '4'ten sonra hocaya 8'den sonra kocaya', 'Karanlığa teslim olmayacağız' yazılı dövizler bulunan sendika üyeleri, 'Çocuk gelinler istemiyoruz', 'Susmadık susmayacağız' ve 'Baskılar bizi yıldıramaz' diye slogan attı.

Sendika üyeleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Konya Şube Sekreteri Cevdet Köprülü, konuşmasında, kademeli eğitim sistemiyle, eğitimin paralı hale getirilmesinin amaclandığını öne sürdü. Köprülü, şunları söyledi:

''Ak Parti hükümeti, zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesiyle temel eğitimi '4+4+4' şeklinde kademelendirerek, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimledirmek istemektedir. Kanun teklifinde yer alan 'ilköğretim devlet okullarında parasızdır' ifadesi komisyon görüşmelerinde metinden çıkarılarak ilköğretimin tamamen paralı hale getirilmesinin ilk adımları atılmak istenmektedir. İlk 4 yılın 'ilkokul', ikinci 4 yılın 'ortaokul' olarak tanımlanması nedeniyle beşinci sınıf okutan bütün öğretmenlerin norm fazlası haline gelmesi ve bakanlık tarafından başka görevlerde görevlendirilmesinin önü açılmıştır. Çocuk gelinlerin ağırlıklı olarak 13 ile 15 yaşında olduğu düşünüldüğünde mevcut düzenleme ile çocuk gelinler uygulaması iktidar tarafından desteklenmektedir.''

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.



HK(İA/CK)