Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık ve dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından, dün operasyon için düğmeye basıldı. Şebekenin hırsızlıkları genelde sabaha karşı yaptığı için uyudukları öğlen saatlerinde daha önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, şebeke lideri olduğu öne sürülen hırsızlık, tehdit, ve dolandırıcılık suçlarından sabıka kaydı bulunan Erdal K. (33) ile 1'i 17 yaşındaki genç kız olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çaldıkları belirlenen 16 koyun, 1 hindi, 4 LCD ekran televizyon, 2 laptop, 250 paket sigara ve çok sayıda altın takı ele geçilirdi.  

Şebekenin Kırşehir ve Konya kent merkezi ile Kadınhanı, Karapınar ilçelerinde 20'den fazla hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karıştığı, çardaklardan yaptıkları küçükbaş hayvan hırsızlıklarında ise daha önceden keşif yaptıktan sonra hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



HD,HK(İA/SS)