Pointer Köpek Irkı Üreticiler ve Yetiştiriciler Derneği tarafından Karaaslan Hadimi Parkı'nda bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya, Türkiye genelinde 4 ayrı cinsten 26 av köpeği katıldı. Yarışma öncesi sahipleri tarafından özenle hazırlanan köpekler, birinci olabilmek için juri üyelerinin karşısına geçti. Jüri tarafından ilk olarak dişleri ve duruşu incelenen köpekler, daha sonra sahipleri eşliğinde yürütüldü. Yürüyüş sırasında sıradan çıkan ve sahiplerinin üzerine atlayan bazı köpekler, zorluk yaşattı. Yarışmada, Kurzhaar ırkından 'Mero' isimli köpeğiyle Murat Sönmez, Drohthaar ırkından 'Ala İsa' isimli köpeğiyle Ahmet Çakmak, İngiliz Pointer ve Setter ırkından 'Artu' ile 'Asya' isimli köpekleriyle Mahir İnci birinci oldu.

"1,5 SENEDİR HAZIRLANIYORUM"

Yarışmada birinci olan 'Mero' isimli av köpeğinin sahibi 28 yaşındaki Murat Sönmez, sonucunu büyük bir heyecanla beklediğini beliterek, "Bu yarışmaya 1,5 senedir hazırlanıyorum. Yarışma için Eskişehir'den geldim. Köpeğim birinci oldu ve çok mutluyum "dedi. 

Yarışmada birinci seçilen köpeklerin sahipleri kupa ile ödüllendirilirken, köpekler için de de şampuan tarak gibi bakım malzemeleri verildi.