Kentin merkezi yeri Zafer Meydanı'nda toplanan CHP'liler, 'Savaşa alet olmayacağız', 'Türkiye- Suriye kardeştir, ABD kalleştir', 'AKP elini Suriye'den çek', 'Askerimiz NATO'nun jandarması değildir' ve 'Diren Suriye Türk halkı seninle' pankartları taşıdı.

taşıdı. CHP'li grup adına açıklamayı Nuran Yücel okudu. Yücel, şunları söyledi:

"Ülkemiz ABD, AB ve İsrail'in istekleri doğrultusunda müslüman, kardeş ve dost Suriye ile savaştırılmaya çalışılmaktadır. Yakın zamanda da Türkü Türke kırdırarak devam etmek istiyorlar. Suriye ili savaşta ölen askerlerimizin anaları oğulları için 'vatan sağ olsun' diyebilecekler mi? Bugün yurdumuzda kamuoyu oluşturup savaşa insanlarımızı hazırlamak için basınımızın büyük bir bölümü Suriye, İran şimdi de Irak aleyhine yoğun bir kampanya başlatmıştır. Kamuoyu oluşturmaya çalışanlar ABD işbirlikçisidir. Liberal, İslamcı, demokrat ne olursa olsunlar Türkiye'ye ve İslam dünyasına ihanet etmektedir."

Açıklamanın ardından hükümet aleyhine slogan atarak Alaaddin Tepesi çevresinden Atatürk Anıtı'na kadar yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra dağıldı.