Olay, 14 Şubat 2012 günü merkez Karatay İlçesi’nde bulunan Galericiler Sitesi’nde meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında beyaz bir otomobil ile oto galericiler sitesine gelen 2 kişi kapısının kilidini kırarak bir işyerine girdi. Şüpheliler, içinde 30 bin lira bulunan çelik kasayı, çekmeceleri karıştırırken buldukları anahtar ile çalıştırdıkları park halindeki cipe yükledi. Şüphelilerden biri otomobil, diğeri de cipe binerek kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde plakası tespit edilemeyen otomobilin markası ile ortasından geçen siyah kuşağı belirleyen polis, aynı marka otomobilleri incelemeye başladı. Konya'daki 500 otomobilin sahiplerinin adres ve bilgilerini inceleyen polis, H.Y.'nin olay günü otomobilini Yüksel C.'ye emanet olarak verdiğini belirledi. Polis, hırsızlıktan sabıkası olan Yüksel C.'yi evinde yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden Yüksel C., soygunu yeğeni Özcan C. ile birlikte yaptıklarını belirterek, "Yeğenim Özcan C. ile birlikte işyerinde para kasası ve iki adet bilgisayar çaldık. Kasayı boş bir arazide flex taşı ile keserek içindeki 30 bin TL'yi aldık. Yeğenim o paradan 2 bin 500 TL para verdi. Çaldığımız cipi de boş bir araziye terk ettik" dedi. Çalınan cip ve otomobil, polis tarafından boş bir arazide bulundu. Yüksel C. çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, polis yeğeni Özcan C.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

EĞLENCE MERKEZİNDE YAKALANDI

Şüphelinin Antalya'ya gittiğini belirleyen polis operasyon düzenledi. Özcan C. eğlence merkezinde kız arkadaşı ile otururken polis tarafından yakalandı. Yapılan üst aramasında çaldığı paranın 15 bin lirası bulundu. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Özcan C. adliyeye sevk edildi.



HD(İA/CK)