Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Karatay İlçesi Yenimahalle'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik, son 7 ay içinde 4'üncü operasyonunu geçen pazartesi günü gerçekleştirdi. Teknik ve fiziki takibin ardından, daha önce belirlenen adreslere Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın düzenlendi. Özel Harekat ekipleri, evlerin kapılarını 'koçbaşı' diye tabir edilen balyozla kırarak içeriye girdi. Uyuşturucu bulmak için eğitilen köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, evlerin çatıları, bütün bölümleri, bahçe duvarlarının araları, bahçelerdeki parke taşların altları ve kömürlükler arandı. Operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü kadın, 14'ü, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadın şüphelilerin, daha önceki operasyonlarda tutuklanan eşlerinin yerine uyuşturucu sattığı öne sürüldü.

126 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Aynı mahalleye son 7 ay içinde yapılan üç operasyonda gözaltına alınan, aralarında kadınların da bulunduğu 183 kişiden 126'sı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



HK(İA/CK)