Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan konuşma yaptı. Halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, öğrenci ve askerlerin geçit merasimiyle sona erdi.

Atatürk Anıtı'nda tören devam ederken CHP İl Başkanlığı tarafından da Zafer Meydanı'nda 'Cumhuriyet' yürüyüşü gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve çeşitli dernek ile sivil toplum kuruluşlarının desteklediği yürüyüşte 'Yaşasın Cumhuriyet', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Cumhuriyet hepimizin' sloganları atıldı. 

Form kavşağında başlayan ve kaldırımda yapılan yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşün sonunda açıklama yapan CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, "Konya'dan Ankara'daki yürüyüşe katılmak için yola çıkan arkadaşlarımızın otobüsü Kulu'da durduruldu. Bu cumhuriyetten ve halktan korkulan faşizan bir uygulamadır. Cumhuriyet'in ruhunu anlamayanlar. cumhuriyetin tüm değerlerini yıpratmaya çalışanlar bir tek şeyi unutuyorlar. Cumhuriyet'i kuran bu parti ülkesine halkıyla beraber sahip çıkacaktır" dedi. Grup, yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı.



TY,ÖÇ(İA/SS)