Real Madrid’in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo’nun, altın ayakkabısını satarak elde ettiği 1,5 milyon Euroyu Filistin’e bağışlamasının ardından Konya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı avukat İsmail Üresin, PTT kanalıyla 2012 İnsan Hakları Onur Ödülü plaketini gönderdi. Avukat İsmail Üresin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"İnsan Hakları Onur Ödülü için Filistinli kardeşlerimize yönelik İsrail’in saldırısı devam etmektedir. Bu saldırılara karşı uzaklardan vicdanının sesini dinleyen bir ses bizlere tercüman olmuştur. Real Madrid’in Portekizli Dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo altın ayakkabısını satışa çıkarmak suretiyle Filistin’e 1,5 milyon euro yardım göndermiştir. Ronaldo’nun yapmış olduğu bu yardım herkesin takdirini kazanmıştır. Biz de Konya Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak 2012 İnsan Hakları Onur Ödülü’nü kendisine vermeyi uygun gördük. Kendisinin Filistin’le herhangi dil din, bir soy bağı bulunmamasına rağmen, tamamen vicdani bir sorumluluk hissiyle hareket ederek böylesine bir yardım yapması hepimizi duygulandırmıştır."

Avukat Üresin, İnsan Hakları Onur Ödülü ile birlikte Mevlana figürünü taşıyan bir çini eser, çeşitli dillerde Mevlana’yı ve Konya’yı anlatan broşürler gönderdikleri Ronaldo'yu bir mektupla da Mevlana’yı Anma Törenleri’ne davet ettiklerini belirtti.