112 Acil Servise günde yaklaşık 10 bin arama yapıldığını belirten Küçükkendirci, "Konya ve ilçelerinde toplam 56 istasyonumuzda bulunan 65 tam teşekküllü ambulansımızla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. 112 Acil Servisi'ni günde 10 bin arama yapılıyor. Aralarında asılsız ihbarların da bulunduğu bu aramaların 5 bin 500'ü eleniyor. 4 bin 500'ü ise cevap veriliyor. Aramalar sonucunda ekiplerimiz uygun görülen 400-450 vakaya müdahale edip gerekli durumlarda ambulanslarımızla çeşitli hastanelere sevk ediyor. Ambulanslarımız bir yılda toplam 350 bin litre civarında yakıt tüketiyor ve yaklaşık 2 milyon 980 bin kilometre yol alıyor. Bu da dünya etrafında 75 tur demektir’ dedi.

ŞEHİR İÇİNE ORTALAMA 6 DAKİKA, ŞEHİR DIŞINA YARIM SAATTE ULAŞILIYOR 

Konya’da 10 yıl önce 130 bin kişiye bir istasyon düşmekte iken şu anda 35 bin kişiye bir istasyon düştüğünü belirten Küçükkendirci şunları söyledi: 

"Türkiye ve Konya 112 hizmetlerinde gıpta ile bakılan Avrupa ülkelerinin standartlarına ulaşmıştır. 112 Acil Servis’e gelen ihbarlarla ilgili olarak en kısa sürede olay yerine ambulansın ulaşması için özverili bir çalışma yapılmaktadır. Hasta yakınları için dakikalar saat gibi gelir. Kişi 112’yi aradığı zaman ambulans hemen gelsin ister. 2-3 dakika içerisinde olay yerine ulaşılan vakalarda bile ‘neden geç kaldınız’ tepkilerine maruz kalan arkadaşlarımız oluyor. 112 ambulanslarının şehir içinde meydana gelen vaka ihbarlarına ulaşma süresi ortalama 6 dakika. Şehir içinde meydana gelen vakaların yüzde 92’sine ilk 10 dakika içerisinde, kırsalda olan vakaların ise yüzde 94’üne yarım saat içerisinde ulaşılmış ve ilk yardımları yapılmıştır."

KARADAN, HAVADAN VE MOTORİZE EKİPLE MÜDAHALE

Konya İl Ambulans Servisi Başhekimi Osman Ulusal da 112 Acil Servis’in karadan, havadan ve trafiğin çok yoğun olduğu durumlarda motorize ekiplerle vatandaşa hizmet sunduğunu belirtti. Ulusal, "112 personelinin tek isteği hasta yakınlarının sakin olmasıdır. Hasta yakınları gelen sağlık ekibi ile tartışacağı yerde hastası hakkında bilgi verse ilk yardıma daha erken başlanacaktır. Konya 112‘nin hızlı bir şekilde büyüyerek vatandaşlara daha güzel ve modern bir hizmet vermektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetler sunumunda herhangi bir sorun olmamasına rağmen bazı vatandaşların 112 hizmetinden nasıl yararlanması gerektiğini bilmemesinden veya art niyetli davranmasından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşamaktayız’' dedi.